Shit

Jag gick precis in på min blogg och insåg att jag kan verka helt skruvad med mina konversationer med platsödlor och gamla hundar!

Men det är jag ju inte...det är bara som det kan verka...


Envisa hund djävul!

Har stillat mitt behov av hundar genom att sno en kollegas vovve. Har lyckats hålla honom vid liv i 4 dagar nu faktiskt. Men vi har våra intriger. Han är en labrador men mentalt tror jag han är en tax. Han är med andra ord envis. Idag skulle han hänga med mig till jobbet, allting går toppen men när vi ska på bussen bestämmer sig Biko för att han minsann har samma rättigheter som andra passagerare, rättigheten att sitta var han vill. Biko bestämmer sig för att sitta precis vid utgången. Så att ingen kan gå av förrän han ska gå av. Här hamnar vi i en diskussion.

jag : Biko, där kan du för helevete inte sitta.
Biko: Jag sitter var jag vill
Jag: Okej, sitt var du vill men inte där.
Biko: Då vill jag sitta i ett säte.
Jag : Biko, nu är du oresonlig.
Biko: Säte eller här! (lägger sig ner framför dörren)
Jag: Men folk behöver gå av bussen,
Biko: Dom får väll kliva över mig. Här ligger i alla fall jag jävligt gött!
Jag: Skyll dig själv, då tar jag till våld. (varpå jag försöker lyfta upp Biko och flytta han från dörren)
Biko: Hur tycker du att det går?
Jag : Mycket dåligt, vad vill du ha för att flytta på dig.
Biko: Jag vill ha Örjan ödla!!!

Så gick det till när jag fick muta Biko och där med offrade Örjan ödlas liv. Det är bara en tidsfråga innan han slutar som Roy.



Ge mig ett råd kära vänner!

Jag är verkligen splittrad, är sugen på att plugga utomlands nästa termin, tiden börjar bli knapp. Tar därför hjälp av er. Vad ska man välja,?

Alternativ 1 : Plugga en termin i Australien.

Alternativ 2 : Plugga en termin i New York varav åtta veckor är på en PR byrå på Manhattan.

What should the mastercat do????

En fundering

I söndags klippte jag mig, när frisören är klar gör hon inte som frisörer brukar göra - ta fram en spegel och visa resultatet. Nej, istället säger hon fundersamt, "jag ska nog ta och locka håret lite också". När hon lockat topparna tar hon stolt fram speglen och visar resultatet! Ja men visst det blev, superfint. Det jag undrar nu är varför visade hon inte resultatet innan hon lockade håret? Är det så pass felklippt? Hur kommer mitt hår egentligen se ut imorgon bitti när jag duschat och det är alldeles olockigt? Det mina damer och herrar, det återstår att se!


Utmanad!

Min söta rara Kombo har visst utmanat mig. Jag ska skriva 4 saker om mig själv som ni läsare inte vet om. En ganska svår utmaning måste jag medge, tror ni som läser denna blogg vet det mesta som går att veta om mig.

Men let´s go!

1. Jag intalar mig om själv att om  jag fick bestämma allt i denna värld skulle den vara mycket bättre (skrämmande jag vet, men ack så sant).

2. Jag ger mig aldrig, även fast jag säger att jag ger mig så tänker jag för mig själv "fast jag vet att jag har rätt" (skrämmande jag vet, men ack så sant).

3. När jag sover ensam åker mitt gosedjur fram, en apa som jag fick när jag fyllde fem år (skrämmande jag vet, men ack så sant).

4. Jag är smålänning ut i fingertopparna, med andra ord sjukt snål, nej jag är inte sparsam,helt enkelt snål! Ibland låtsas jag att jag är generös, men det är bara som jag låtsas! (skrämmande jag vet, men ack så sant).



Ja ni förstår jag är helt enkelt en girig bitch innerst inne, men jag skyller på den gröna djävulen på min axel!



Jag skickar pucken vidare till sparf!


Kvällens resultat

Förresten måste berätta resultatet av dagens mingel, fick massa drink biljetter så alkohol flödade det av, dock fanns det inga snittar...Men var i stora hela ett trevligt mingel, jag ger det 3 svaga av 5 snittar!


Vuxen?

Jag drar mig till minnes när jag var 16 år gammal. Det är sommar i tylösand, på något konstigt sätt lyckas jag, jenny och sandra komma in på Leifs Lounge en onsdag natt. När vi får veta att den egentliga åldersgränsen är 23 år utbrister vi:

-När vi har åldern inne här, då är vi gamla, gamla på riktigt.

Imorgon fyller jag 24 år, jag känner mig inte alls gammal. Inte alls så gammal som mitt 16 åriga jag trodde jag skulle vara. Vid 24 års ålder trodde jag man skulle ha allt klart. Jag måste erkänna att det är sällan allt har varit så oklart som det är just nu. Om jag ska va ärlig tror jag att jag på många punkter var mognare som 16 åring är än vad jag faktiskt är nu.

Men jag har insett att man förmodligen aldrig kommer känna sig så där mogen. Visst känner jag mig gammal ibland t.ex. för ett par helger sen när vi var ute på stureplan och jag hörde allla tjejer prata om hur de kommit in på sina falskleg. Å andra sidan hälsade jag på min mormor förra helgen, hon är 95 år gammal och satt och funderade på vad hon egentligen skulle bli när hon blir stor...

Jag vet egentligen inte vad jag vill komma med detta inlägg, men tror att det jag menar är att vi nog egentligen alla är ganska lika, gammal som ung!


Så blir du en lyckad minglare

I torsdags var jag på en mingel kurs. Föreläsaren berättade hur man minglar sig till framgång. Om ni har samma mål som jag, att bli så mätt som möjligt behövs dock andra råd. Nu ska jag dela med mig av hennes (PM: proffsminglaren )och mina råd(SM: snål mästerkatt).

PM: Fråga om gästlistan i förväg, då kan du förbereda dig på vilka du vill prata med.
SM: Fråga om menyn i förväg, då vet du om minglet är värt att besöka.

PM: Bär något färglatt då sticker du ut folk ser dig och vill prata med dig.
SM: Bär svart, då smälter du in och folk tänker inte på att du hänger över buffé bordet hela kvällen.

PM:Ha ett mål, t.ex. jag ska få 4 visitkort och boka en lunchmiddag.
SM: Ha ett må, t.ex. äta 14 snittar och dricka 4 glas vin.

PM: Simultanförmåga – en kvinnlig förmåga att ta vara på vid minglande, prata och planera nästa samtal samtidigt.
SM: Simultanförmåga – en kvinnlig förmåga att ta vara på vid minglande, prata och planera nästa drag för att finna den finaste Snitten!

PM: Empati – iaktta medmänniskor och lär dig hur de agerar.
SM: Iakta bitarna och välj bara ut de godaste!

PM: Känslor – glöm inte att vara självisk! Sno idéer, tänk att du själv skall vinna fördel av detta tillfälle.
SM: Känslor – glöm inte att vara självisk! Sno snittarna framför ögonen på de andras , först till kvarn är det som gäller!

PM: Drick inte för mycket alkoholfritt vid mingel är bättre än berusning. Lagom funkar bra!
SM: Bjuds det så dricker man!

PM: Gå ur, när samtalet börjar rinna ut letar du reda på nån annan att prata med.
SM: Gå ur, när snittarna börjar ta slut, se dig om efter ett nytt bord, där kan finnas fler....

Vi syns på dagens media mingel imorgon, jag hänger vid snittarna!

Smålänning? Jajamensan!

Stockholm är dyrt att leva i jämfört med kära Halmstad. För att kompensera mina nya dyra levnadskostnader har jag därför börjat med en ny aktivitet. En del kallar det mingel, jag kallar det snålhetsträff. Man går helt enkelt på ett så kallat mingel passar på att äta och dricka vad som bjuds och rätt som det är har man sparat in på en måltid och på samma gång fått en trevlig stund. Förra veckan var jag på mingel onsdag och torsdag, den här veckan blir det imorgon. En del går till mingel och räknar visitkort, jag går dit och räknar snittar....



Jag får liksom ingen ordning...

- Så fort du kliver in i ett rum ser det helt plötsligt ut som ett helvete, sa min kära mor en gång till mig.

Det stämmer nog ganska bra, jag är ganska dålig på att städa, kanske slänger in sakerna i garderoben istället, syns de inte så finns de inte. Jag är väll lite kaotisk helt enkelt... Senaste veckorna har kaoset spridit sig till min lilla hjärna och jag borde nog skaffa ett nytt städsystem. Men istället så lyssnar jag på lite Lasse, gömmer saker och ting under sängen. Det fungerar nog egentligen ganska bra det också.


I will be back

Om ni undrar har jag tagit en blogg paus! Vi får väll se när jag återkommer...

Sushi!

Hungrig och stressad gör man kanske inte de bästa beslut? Jag beslutade mig idag för att köpa frusen sushi. 30 spänn för åtta sushi bitar is a nice price så att säga. När jag kom hem slängde jag in sushibitarna i micron. Inte det smartaste jag gjort i mina dar (tyvärr inte det osmartaste heller). Varma som som satan blev bitarna så jag kunde knappt hålla i dom, och räkorna krympte till hälften. Men mätt det blev jag!


Är stockholmare skygga?

Jag har ganska länge funderat över vad jag egentligen bor i för något hus. I sex veckor har jag bott där och jag har aldrig sett en endaste granne förräns idag (om man räknar bort katten Måns såklart). Och då mina vänner har jag ändå kämpat för att få syn på nån, har jag hört en smäll i dörren har jag slängt mig mot titthålet och spejjat, men aldirig fått syn på nån. I ett hus med åtta lägenheter känns det rätt mysko, det jag börjar fundera på är om Stockholmare är väldigt skygga. Så där som man hör att svenskar i allmänhet är:  Oo nej nu är en granne på utgång, då väntar jag här,skit samma om jag blir sen. Jag kanske blir tvungen att säga hej till grannen! Så i fortsättningen ska jag bli ett pain in the ass för mina kära grannar, alltid vara riktgit långsam i trappan och alltid gå ut när jag hör steg :)


Dagens tips, dagens tips, trallallalla dagens tips!


Dagens tips:
Har du ett distansförhållande eller kanske är singel eller behöver du helt enkelt lite kärlek? Skaffa en hund, har du ingen hund, låna en!

Kanske jag tidigare i bloggen antytt att jag är lite hundtokig!? Det är jag i alla fall, därför blev jag jäkligt glad häromdagen när jag surfade in på facebook. Ett litet inlägg från Sandy tipsade mig om att bli doggywalker åt hemlösa hundar. Gissa om jag ringde dit på en gång och anmälde mig. Tyvärr hade dom inga lediga tider den här veckan men nästa vecka ska jag dit förhoppningsvis. Så gött att ha en päls att gosa in mig i ibland när jag saknar Sebbe som mest, så slipper Jenny ha mig tafsande på henne ;)





Andra gånger när jag saknat kärlek!
http://mastercat.webblogg.se/2009/december/nej-mamma-jag-lovar.html


RSS 2.0