Turistar

Efter som att jag sedan två veckor tillbaka är folkbokförd och bor i Stockholm måste det ju innebära att när jag nu är i Halmstad så är jag turist här. Turister i Halmstad måste förstås besöka Tylösand. I brist på bil fuskade jag och bestämde mig i förmiddags för att  gå ner till Östra sanden. Solen sken, en underbar dag vid havet kommer det bli tänkte jag. Jag undvek att ta mig en titt på termometern. På min väg ner till stranden tar det ungefär 20 minuter innan jag börjar inse att det är ovanligt kallt idag. När jag efter 30 minuter är framme vid mitt mål östra stranden, ser jag till min besvikelse att havet är borta!!! Inget skvalp, inga vågor, bara en lång lång strand som nånstans byts mot is. Jag måste i alla fall ta mig en titt på den där isen tänker jag. Och börjar kliva utåt på den ovanligt långa stranden. Inte förräns jag hör att det knakar lite väl mycket, och börjar bli lite väl blött runt mig inser jag att det inte är stranden jag är ute och går på. Utan på havet. TSSS och så snackar dom att Jesus kan gå på vattnet, det kan minsann Mästerkatten också!!! Jag vände i alla fall illa kvickt och på hemvägen domnade både mina lår och min käke bort av kylan...




Susanne då!

Oj vad jag nästan klantade till det ordentligt idag på förmiddagen. När jag halvsov idag förmanade Sebbe mig:

- Susanne, nu lägger jag nycklen här på skåpet, Åberg har den andra nycklen och jag har ingen. Så slarva inte bort den.
-  mm, själklart inte. 

Ett par timmar senare ska jag gå ut en sväng av gammal vana går jag ut och klipper igen dörren. nej nej nej- inser jag när den börjar slås igen

Nycklen!!!

Den ligger där inne på skåpet och dörren går i lås när man stänger den.

Men Mästerkatt som jag är hinner jag stoppa den!

Nu gör vi så här allihoppa, vi säger inget till Sebbe, han får så många fördomar om mig besannade då ;)



jag skyller på alkoholen!!!


Godmorgon

Gud va skönt det var att vakna bredvid Sebbe igen och dessutom veta att jag inte behöver klampa upp tidigt för att sticka till jobbet. Blev ingen gosig sovmorgon dock eftersom att Sebbe skulle iväg till jobbet istället. Jag är så kelsjuk att jag inte ens blev skadeglad. När jag låg där i sängen tänkte jag, nu ska jag gå upp tidigt, sticka ner till biblioteket och faktsikt plugga. Troligt tänker ni? Inte så troligt tänkte jag också, så jag försökte därför få Sebbe att betta på att jag inte skulle plugga idag, så hade jag en bra anledning att faktiskt göra det, en vinst över Sebbe är det bästa! Men han genomskådade mig och vägrade gå med på vadet. Så det blev som jag trodde, efter att jag mödosamt klivit upp och klätt på mig insåg jag hur tråkigt det är att plugga... Så jag tror jag tar och ser en film i stället.

See U later!

home sweet home

Är framme i Sweet home Halmstad. Jag är chokad, flygresan flöt på utan några som helst problem.  Inga förseningar eller sedvanliga mästerkatten tabbar. Har jag äntligen växt upp!? Det återstå att se. För den här bloggen skull får vi väll hoppas att jag inte har det. Nu ska jag goooosa!!!

På återseende!

Det här är lågt, jag vet

Men jag känner mig helt enkelt tvungen att dela med mig av det klipp vi var besatta av!!! Bloggläsare förlåt mig, titta och njut;)


Besattheter genom tiderna....

Jenny och jag sitter och kolla på American Pie, minns tillbaka på när vi var så där 14 år. Jag hade fått american pie filmen och Jenny och jag blev besatta. Jaha, såg hon den några gånger tänker ni? Nja, inte riktigt så, men jag hade varit nöjd om det varit så enkelt. Vi tittade på den, spolade tillbaka tittade på den igen, spolade tillbaka och tittade på den igen. Jag ni förstår vi var besatta helt enkelt, tror den gick i stort sett dygnet runt i tre dagar hemma.  Vi kunde alla repliker och diskuterade vem av killarna som egentligen var hetast.


I samband med det här går tankarna självklart till andra besattheter jag (läs jag och Jenny) haft. Det största måste jag erkänna, trots att jag skäms över att säga det är Jimmy Jansson då medlem i  Poets. *Poff* där försvann alla läsare. Det var en sjuk besatthet och jag är förvånad övar att ingen försökte köra oss till psyket. Vi tittade på den inspelade spelningen ifrån melodifestivalen. Pausade, trånade, spelade, pausade, spolade tillbaka.  Dag ut och dag in. Jimmy Jansson var mannen!! En dag var det strömavbrott, hjälp!!! Vi kunde inte se Jimmy på flera timmar. Det var nog i samband med det besattheten försvann och livet gick vidare.


Nästa besatthet då? Jo det ska jag tala om för er, Mattias Holmgren då deltagare i Bert Karlsson fabriken Fame Factory nu…Barbados sångare? Endag skulle vi lifta till Jönköping för att han var där och uppträdde, jag vet inte vad som till slut hindrade oss från att göra det men det måste vara något riktigt stort. För som sagt, besatta det var vi. Den besattheten slutade nog med en konversation likt den här.

-          Jenny, jag har hört nått, nått hemskt!

-          Vad?

-          Han är homosexuell!!!

-          Vem?

-          Mathias!!!!

Ja som sagt, där tog den kärleken slut!


Lille Jimmy, kärlek nummer 1


Åh Mathias, det hade kunnat blivit något ju!!!


snö snö snö

Jag trodde våren var på G, men icke. Snö snö snö. Helt plötsligt står allt stilla, pendeltåget är försenat, bussarna är sena. Jag blir försenad helt enkelt. Idag har vi i alla fall haft pod kväll. På IKEA av alla ställen. Ganska logiskt egentligen måste få lite smålands känsla. Och småladskänsla det får man i IKEAS resturang, kötbullar och mos för 16 kr. Det gillar jag. Det gillar jag så mycket att jag nu ska boka in en liten flygtur till Halmstad till helgen. Det blir nice, börjar bli lite kärlekskrank nu...Hoppas inte flygen också är försenade...


Prio 1

Idag muttrade alla på jobbet över att den som hade hand om köket denna vecka inte redigt skötte sig. Framåt eftermiddagen  när jag satte och ringde knackade det bestämt på dörren. Jag kunde riktigt känna doften av att en ordentlig kris utspelade sig.

- Susanne, det är DU som har hand om köket denna veckan.
- Jag? Ojdå, det hade jag inte en aning om.
- Nä, och nu är kaffet slut.
- Jaha...
- Ja och eftersom du har hand om köket måste du fixa nytt...
- Okej, det ska jag göra.
 
Hon står fortfarande kvar i dörren och stirrar på mig. 

-Ska jag gå och göra det nu?
-JA NU, det är prio 1.

Jag får fint stoppa undan mina arbetsuppgifter och ge mig ut för att leta reda på en affär. 55 minuter stod arbetsplatsen utan kaffe, kanske de längsta 55 minutrarna i kontorets historia. Men nu finns det kaffe, gott om kaffe. Kan ju inte låta en kaffekris inträffa igen. Tur att vi arbetar med krishantering.


Kaffe, hjärtat på arbetsplatsen!


Ni kanske undrar...

vad som egentligen har hänt med Roy kvarlevor!? Det kan jag berätta. Vi misstänkte att det gav otur att föra ut dom ur huset, därför fick han stanna i Halmstad. Vi la honom i frysen, så att han inte luktar. Hoppas inte de nya hyresgästerna tar det som ett hot....



Vilse i skogen

Idag vaknade jag av att solen sken in. Härligt var det, har bara varit grått och trist sen jag flyttade hit. Igår blev det lite afterwork, har som sagt inte druckit alkohol på länge så jag blev snurrig på två öl. Haha helt otroligt. men roligt hade vi.  Annars ägnade jag mest gårdagen åt att gå vilse. Skulle gå till posten med två redigt stora kartonger. Frågade om vägen på jobbet och stack iväg. Men såg knappt för kartongerna. Så jag hamnade ordentligt vilse, vimsade runt i en halvtimme. Frågade var och varannan om vägen till posten men ingen kunde vägen. Inte en brevbäraren. Och för att jävlas med mig cirkulerade det massa postbilar runt mig hela tiden. Till slut fick jag gå tillbaka och då visade det sig att jag bara gått åt fel håll... Nu ska jag sätta sprätt på pengar!

Torka!!!

En sak kan konstateras, jag har bloggtorka. När jag kom hem idag tänkte jag att ja skulle skriva ett inlägg med det är tomt, svart, empty - TORKA. När jag ändå försökte komma på något att skriva tänkte jag va lite fyndig och skriva att min blogg har lika mycket torka som jag själv och koppla det till att jag i år hållt mig borta från alkoholen ovanligt mycket....


Först då....

Slog det mig, anledningen till min bloggtorka måste vara min uteblivande alkoholkonsumtion!!!

Imorgon ska jag därför gå på afterwork, kan erkänna att det inte bara har med bloggtorkan att göra utan också för att jag för första gången kan gå på en redig afterwork typ. Så jag och jenny ska dricka bira med en annan praktikan på byrån och hennes vännina. Kan det gå annat än utför? Fyra galna tjejer som gör sin första helg i Stockholm....förmodligen inte.



I Thailand var det minsann ingen torka...


En liten tanke...

Jag har aldrig riktigt varit en sån där människa som vill kramas när man träffar någon bekant. Har nästan kunnat tycka det är lite nära på obehag att plötsligt ska man börja kramas, om man inte känner varandra riktigt väl förstås. Funderade på detta för ett tag sedan och konstaterade då att tillfällen när man alltid kramas är, på stationer. Men sen jag flyttade till Stockholm har jag hajat det här med kramandet. Det handlar helt enkelt om att man är lite osäker, vill ha en kram och så  känns det lite bättre. Träffar jag nån halvbekanting på stan här uppe får jag nästan lust att slänga mig runt halsen på personen ifråga direkt, utan problem. Medans jag hemma i Vetlanda där inget skrämmer mig skulle jag aldrig komma på tanken. Tror även det är därför man kramas med varandra på stationer, flygplater...släktträffar och andra ställen, man känner lite främmande obehag...En kram gör allt så mycket enklare....

Dagens schema...

Guarana - Kaffe - Jobba- -Kaffe - Jobba - Pod -GODIS .....Sova 


Äntligen lite vardagsdramatik

En tjuv såg jag idag, hörde en tant som vrålade på Hemköp
- Men snälla hjälp mig nån, hjälp mig nu.
Sen kom hon lunkande efter en man som sprang med händerna fulla. ingen hjälpte förstås och bort försvann mannen. Kassörskorna reagerade knappt och där står jag spänd och lycklig.
- Äntligen lite vardagsdramatik! Kanske inte ska tycka att det är kul folk tjyvar på hemköp, men lite spännande var det allt....


I övrigt går det bra på "jobbet" kommer väll ta ett tag innan jag kommer in i det helt men tror nog det ska bli bra. Lyckades tajma lunchen med Jenny idag också, väldigt nice - sushi. Inte lika god som takenaka men heeelt okeeey.



Relax...

jag hade en illusion om hur härligt det skulle vara att krypa ner i ett varmt skumbad. Nej, snackar inte om att bada i Champagne utan ett vanligt hederligt badkarsbad. Nöjd fyllde jag upp vattnet, hällde i skummet och kröp ner. Jag drog en härlig suck och blundade…. efter 1 minut, börjar jag trumma med fingrarna, nej det ska inte komma ett kapitel om onani här när ska det bli skönt det här? Det är varmt, badkaret är väldigt hårt och det finns absolut inget att göra i badkaret. Fick helt enkelt göra det jag skulle, tvätta håret, skölja ur och hoppa upp igen. Där kan man ju inte ligga och göra ingenting, nu sitter jag istället i soffan och gör ingenting…. Men den är mjuk i alla fall..



Kanske varit mysigare om Sebbe varit här...


-tomorrow

Imorgon bitti kommer det vara en skakig mästerkatt som ger sig ut på äventyr. Då tar jag fart mot Brunnsgatan för att göra min första praktik dag. Kommer det bli som i den där ICA klippet när Jerry presenteras? Kommer jag få skräckslagna blickar och behöva försvara mig med ”Vad glor ni på, har ni aldrig sett en praktikant förut” ? Det jag tycker är jobbigast är att jag är så jävla dålig på att känna igen ansikten, kommer komma in hälsa på nån, gå vidare, hälsa på nästa för att sedan återigen hälsa på den första, då får man den här kommentaren ”Ja du jag heter fortfarande nils hahaha”.  Alltid lika genant när det händer. Men hoppas jag kan sköta mig och slippa sådana prikära situationer. Ska ialla fall bli riktigt roligt och spännande. Rapporterar om hur det gick imorgon kväll.


imorgon kommer ja va lika skraj som i parisehjulet i somras...


Vill bara berätta...

att jag har världens grymmaste bror! Kom och hämtade oss i Halmstad, packade bilen full och körde oss till Stockholm. Blev en smidig flytt, Tack Christian!!! Nästa gång ska vi fira på Riche!



Snus, säkerhetsdörrar och en god pizza på det!

Morsning! Nu har vi sovit första natten i den nya lyan, Stockholms lyan. Städade ur lägenheten hemma igår morse. Kan lova er att bilen var mer packad än jag brukar vara en lördag kväll. Det säger ju något om hur möe skräp vi fått med oss hit. När v lämnade Halmstad började dom självklart spela kärlekssånger på radion, inte bra för mej. Några små tårar började så klart krypa sig fram, Valium, tänkte jag. Vill du ha en snus? Frågade Christian. Om jag ville. Tryckte upp snusen och tro det eller ej, det funkade nästan lika bra som valium förutom att jag blev lite snurrig också.

Ett antal timmar senare anlände vi Stockholm. En skön kultur snubbe visade oss lägenheten och jag fick en rejäl knippa med nycklar. Här i Stockholm, här låser vi om oss. Säger snubben. Det är inte ett lås heller, utan två. Dessutom en säkerhetsspärr. Lite orolig blev jag allt, var har vi hamnat? Mellan Rinkeby och Tensta, så var det jag.

På kvällen kom moster och man med tulpaner, senare kusin och tjej och bjöd oss på pizza. Mm va gott. Nu ska vi se vad Stockholm har att erbjuda den här dagen. Innan allvaret drar igång.


Frågan alla ställer sig....

...Hur många larver har Susanne hittat när hon flyttstädat lägenheten?



utöver Jenny och mig som larvar oss.......;)



har jag hittat två stycken.....Bläää


Godmorgon!

Idag står Sushi, städning och förhoppningsvis lite mys på schemat. Bara 3 dagar kvar till jag kanske faktiskt har något att blogga om, som t.ex. blottare, knarkare och bratar i stockholm.

På återseende!


Äntligen!

Har jag ätit min första semla för i år, oj vad gott det var, jag skulle lätt kunnat käka 5 till men ekonomin räckte bara till en. Vad har hon för anledning att frossa i semlor kanske du tänker nu? Jo en här morgonen har jag varit aktiv, steg upp före kl 8 för det första. 7.57 för att vara exakt, lunkade ner till skolan för att skriva tenta, gick så där måste jag medge, när jag räknade ihop mina poäng var jag 1 poäng under godkänt och då var jag väldigt generös i poänggivningen. Får hoppas på att examinatorn har sinnesförvirring. kl 10.00 var det dags för oss att bli sågade och sedan dags för oss att plocka fram nagelfilen. Nu sitter jag här med en uppsats att skriva om, en avslutad termin, en mätt mage och en hel lägenhet som ska utrymmas!



Blandade känslor...

Snart går flyttlasset till Stockholm. Det är lite blandade känslor inför det. Det bästa är att jag ska upp å göra praktik, det värsta är att Sebbe stannar i Halmstad...Rulltrappan ser jag just nu på med delade känslor. Positivt att slippa trappor, negativt att den kommer bli min död!!!! 



Varför rulltrapporna kommer ta död på mig.

Jag är lycklig...

Jag är lycklig av massa olika anledningar, men just idag är jag extra lycklig för att Svt play finns, där kan jag när som helst kolla på programmet 30 år med U2 som sändes igår kväll.  50 fantastiska minuter som jag kan ägna åt att dregla över Bono. Det som återstår nu är helt enkelt att köpa ett par röda solglasögon och en skinnjacka till Sebbe...



Kritik...

Jag fortsätter min jakt på social kompetens, något som är viktigt, speciellt när man är en mästerkatt på att strula till saker är att kunna ta emot kritik, detta är något som jag inte är lysande på. Jag har nu 6 dagar att lära mig ta kritik. Hur gör man då?

- Lyssnar på kritiken utan att avbryta (En strategi som kanske är värd att prova, jag börjar protesera bara folk låter lite tveksamma).
- Håll med om kritiken om du gör det. (Oj då, det betyder ju att jag ska erkänna att jag gjort fel...)
- Be om ett förtydligande om du inte förstår (klart jag inte förstår jag har ju inte lyssnat, bara pratat emot).
-Förklar om allt bygger på ett missförstånd- Klart det gör det, jag gör ALDRIG fel...
- Tacka för kritiken (det känns hårt).

Som sagt, jag kan nog behöva lära mig ta emot kritisk, nu ska jag skriva upp det här på en kom-ihåg lapp så att jag lyckas.

ingen mer huvudkalender...

Jag säger då det, Susanne! Skärp dig. Jag brukar ha koll på läget. Men ibland så börjar man undra. Brukar ha det mesta i huvudet, den här veckan blev det lite mycket att tänka på så jag plockade fram kalendern, börjar med onsdagen och skriver ner - salstenta 09.00 -13.00 sen fortsätter jag... opponering 10.00-12.00 den trettonde  hm... men vad katten, onsdag och den trettonde är ju sammadag!? Ajdå, varför har jag inte insett det förut. Nu blir det verkligen till att slänga på mästerkatten stövlarna. Jag har funnit 3 möjliga lösningar.

 - Plugga satan, så allt verkligen sitter och jag kan kila dit, skriva allt på 40 minuter och sen kila vidare för opponering. Här är risken att jag inte hinner skriva allt, kommer gräma mig för att jag inte fick G trots att jag kunde rubbet.

- Ska jag gå dit skriva den halvdant lite snabbt och få ett U så jag i alla fall får betyg i kursen, här känns det lite surt om jag inser att jag kunde fixat det bara jag pluggar nog.

- Eller ska jag strunta i tentan nu och vänta till nästa försök...


hm inte lätt. Får se vad jag klurar ut. Lutar åt alternativ 1 faktiskt, jag är ändå imponerad av att dom lyckas tajma tentan och opponeringe så pass. Inte dåligt, inte dåligt alls...


För mycket alkohol kanske är orsaken till denna sinnesförvirring!?

Jakten fortsätter...

I min jakt på att bli social tänkte jag idag lära mig hur man ser "coolt avslappnad" ut, jajamensan ni läste rätt, coolt avslappnad! Har en illusion om hur jag sitter i min kontorsstol och inte bara ser avslappnad ut utan.....coolt avslappnad. Jag har tagit fram min bibel igen och sitter här och övar för fullt. Vill ni veta hemligheten bakom looken?

- Ha lugna och kontrollerade rörelser, var vaksam, gränsen är hårfin mellan detta och att röra sig i slow motion)
- Var avslappnad i dina kroppsdelar, var särskilt noggrann med axlar och käkar, se dock upp så att inte käken blir för avslappnad och bara hänger inte cooolt!
- Sitter du ner, ha då händerna på armstöden, se upp bara upp så att det inte ser ut som att du klamrar dig fast vid stolen, får du inte till detta kan du ha händerna LÖST knäppta i knäet. 

Som pricken över i et toppar du detta med ett lätt leende på läpparna, var noga med att det inte blir ett hånflin!


Vad säger ni, ser jag inte coolt avslappnad ut?


Var var solen sa du`?

En riktigt stekig dag i Bulgarien i somras råkade en redig blondin kommentar slinka ur mig. Vi är nere på stranden, inte ett moln på himlen, Emma håller på att rätta till sin solstol och mummlar för sig själv, var står solen. Jag är lite halvbakis, och ska göra det samma, varpå jag fråga Emma.

- Var var solen sa du?


Första intrycket

Snart flyttar jag till stora staden för att göra praktik. Är viktigt att 08 orna uppfattar min charmiga sida snabbt innan dom stabbar mig. Jag håller därför på försöka öva upp ett bra första intryck, Jag tänkte börja med handslaget. Handslaget är väldigt viktigt för hur man uppfattas. Nu skakar jag händer förfullt så att det sitter om en vecka.

Perfekta handlaget
- Ha rena, torra, mjuka händer.
- Ta ett fast grepp om den andres hand (se till så att du verkligen greppar handen och inget annat)
Håll överarmen nära kroppen och underarmen i 90 graders vinkel möjligen lite mer. undvik här att det ser ut om att du har gipsat eller stelopererat handleden.
-Håll din handflata mot den andras handflata i 2- 3 sekunder, se till att inte hålla längre, du kan då framstå som knäpp.
- Under dessa sekunder ska du hålla ögonkontakt och vara noga med att le, tänk på att inte grimasera.

Det är inte lätt, är svårt att se avslappnad ut när man har så mycket i tankarna, sen måste jag komma ihåg att säga mitt namn och komma ihåg den andres dessutom. It´s a hard work!


Ute på vägen igen...

Sitter på ett tåg i Värnamo, är på väg tillbaka till Halmstad igen. Första tåget var utbytt mot ersättningsbuss vilket gjorde att jag var nära att missa tåget i nässjö. Men hann med som tur var. Nu står tåget i alla fall i Värnamo i en halvtimme,mindre roligt. Men jag fick internet uppkoppling i alla fall, så det var ju nice. så där nu fick ni lite värdelöst vetande om situationen. Ikväll hoppas jag på gos. Har varit och fyndat några filmer för 10 kr styck också. Kan hoppas att någon av dom är sevärd. Har lite bloggtorka som ni kanske märker, hoppas jag får lite mer inspiration när tenta, uppsats och flytt är avklarat.


Flyttpack

Nu har jag börjat flyttpacka. Har kommit fram till att jag är något av en samlare. Jag började med att rensa ur bland kläderna, hittade kläder från 90 talet som jag av någon anledning sparat. Nu skulle här slängas kläder, men så hittar jag på ursäkter för att spara ändå, den här tröjan kan va bra att ha om jag ska med upp till ladugården!  Kan hända att sådana här kjolar blir populära igen. Det här linnet var ändå lite av en favorit när jag var 17. Dom här byxorna kan också vara bra att spara, passar utmärkt till svamp plockning. Dom här trosorna är hemska men tänk om jag glömt tvätta. Osv. Lyckades i alla fall rensa ur 3 ikea kassar med gamla kläder. Men det är mycket kvar än.

Hon är missförstådd!

Jag har kommit till insikt, hunden är inte valiumdrogad. Hon helt enkelt djupt deprimerad. Idag var jag ute och shoppade en sväng. När jag kom hem flög Colan upp, nosade i kassarna, har aldrig sett på dess make vad pigg hon blev. När jag provade kläderna viftade hon till och med på svansen och var framme och riktigt nosade på på kläderna. Kan det vara äkta chashmir tänkte hon. Som jag skrev igår är hon en fransk ras, en Griffon nivernais. Kan det vara så att de egentligen inte alls är någon sorts vildsvins hund? Utan en mode hund? Tänk i hundratals år har säkert Colans förfäder växt upp i paris, Fashion har varit deras största intresse. Plötsligt fick något ett ryck och fick för sig att arten skulle jaga vildsvin. Colan hade otur att födas i kalla Sverige, bli uppryckt på morgonarna för att ut å jaga någon sorts äcklig gris. Tro fan att hon blir deprimerad. Hon är ju missförstådd. Allt hon vill är gå på catwalken, äta fint foder och prova den nya hund dräkten för året. Med den här insikten vet jag inte riktigt vad jag ska ta mig till. Men får väll ha lite mer moderiktiga kläder när jag umgås med vovven.




Cold

Idag är det kallt och ruggigt ute, är härligt med snö men måste det vara så satans kallt så man knappt kan vara ute och njuta av den? Ägnade morgonen åt att leta efter ett par gammla termobyxor, men det gick så där. Får bli dubbla mysbyxor i stället för ut ska jag och busa med hundarna, är så härligt att ha snöbollskrig mot dom för jag vinner every single time!



måste medge att jag saknar den lite, sommaren!


Morgonritualer

Ett konstaterande har gjorts, jag är inte beroende av kaffe trots 5 års drickande. Kom på mig själv idag med att jag bara druckit två koppar detta året. Så kaffet är inte mitt beroende, utan själva ritualen i sig. Kliva upp på morgonen, tassa upp och förbereda mig en kopp, höra bryggaren kurra, hälla upp det i min älskade Las Vegas mugg och krypa ihop i soffan och smutta på det. Så det är inte kaffet i sig som är min last. I år har jag druckit the och mjölkchoklad, går nästan lika bra att gå fram och sätta på vattenkokaren, den har också ett härligt ljud. Men jag måste införskaffa en liten tekokare, då skulle min kaffelast försvinna för evigt....


Valiumdrogad hund!

Är hemma i Vetlanda ett par dagar, Christian var och hälsade på med världens knas hund. Jag misstänker att hon blivit uppfödd på valium eller något. När man ser henne gå omkring far tankarna direkt till en sengångare. Aldrig kan man tro att hon kan springa. Men springa kan hon, hon tittar så där oskyldigt på en, sen slappnar man av och är ovaksam för ett ögonblick och då, då sticker hon. Vips så är hon putsväck. Senast hon rymde fick brosan hämta henne på polisstationen - "Är hon en blandning av schnauzer och stövare?" frågade polismannen. Men nej det är hon inte hon är en  Griffon nivernais en mycket fin fransk ras ;) Hon är inte bara seg och olydig, hon är även morgontrött, klockan 11 idag fick jag tvinga upp henne ur sängen, då blängde hon på mig. Reste sig långsamt upp och lunkade nedför trappan för att lägga sig framför den öppna spisen och sova vidare. Som om inte detta räckte, hon är dessutom ganska puckad. Christian gav henne en nöt idag, döm om min förvåning när hon förstod att hon var tvungen att knäcka den, tveksamt bet hon på den och spottade ut den spräckt, för att sedan nosa på den och äta upp skalet...Men charmig är hon i alla fall den där colette...



Härskarringen

För er som inte sett härskarringen triologin så handlar de om en jättebaby, 4 små korta pojkar, en gammal man i långt skägg. Hela äventyret handlar om att de ska kasta en ring i en eld, det tar dom typ tio timmars film att göra det, om ni inte har tid att se dom kan jag tala om att de lyckas!


Voffsi

Informationen har nått mina öron he will be home again!



På äventyr

Tidigt, nästan i ottan steg jag upp idag, efter knappt 11 h sömn...För att bege mig mot biblioteket för att få lite värme + pluggro. Det snöade ute, jag glömde dessutom mössan. Jag var praktiskt taget ensam till fots på vägarna. När jag såg målet- Bibliotekt drog jag en lättad suck, äntligen framme, kan tänka mig att det var samma känsla som när Göran Kropp besteg Mount Everst. Men, vad händer? Varför är det stängt? Öppnar igen 7 Januari? SATAN, bara till att traska hem igen, för att krypa ned under täcket i min idag 15 grader varma lägenhet.

Gandalf Attackerar!!!

I Fredags gjorde jag det, förlåt Sandra, hata mig inte! Jag började det nya året med att se Sagan om ringen. Sebbe hade bestämt att nyårsdagen skulle va dagen. Så halv sletna och dana började vi vår vandring mot hemmakväll. Men det var en nitlott där hade dom ingen Sagan om ringen film. - Jaja, då var det inte menat säger jag, nu blir det ingen Sagan om ringen för mig. - Joho, säger Sebbe, så lätt kommer du inte undan. Efter lite filurande kommer vi fram till att min granne Pär förmodligen har filmen. Jag gör en fuling och messar honom. I messet skriver jag "Pär har du sagan om ringen på skiva" Lysande ju, han kommer koppla det till en skiva man lyssnar på och det har han förstås inte. Alldeles riktigt svarar han "Nej, men jag har den på kassett" Nu blir Sebbe genast lite misstänksam "Kasett? Vad menar han med det? Fråga om han menar VHS" Sagt och gjort, och tillbaka får jag messet, "Självklart har jag sagan om ringen, båda första filmerna, kom upp och hämta dom bara" Neeej, nu kommer jag inte undan.

När vi ska sätta på filmen inser jag, jag inleder 2010 med att svika ett löfte. Hur ska det här året bli? Fullt av svek? Fast sen valde jag att tänka om, jag börjar året med att prova något nytt något som jag inte riktigt vågat. och när man tänker så då kommer 2010 bli jättebra! Så hur var filmen då? Jo den var lite seg, helt okey, men jag måste erkänna att Sebbe fick putta på mig några gånger för jag hade somnat. Men jag ska heltklart se dom andra också....


Hur cool är inte Gandalf? Jag får lust att odla skägg..


Brrr

Huh, det är kallt, sitter hemma i lägenheten och huttrar. Termometern står på 16 grader, mina raggsockar och mitt underställ har åkt på. Nu ska jag värma mig med lite tee och sätta på en film. Sebbe kom tillbaka och värm mig!

RSS 2.0