Gone baby gone

Idag skulle jag ringa ett samtal till mitt försäkringsbolag,
tyckte det kändes skönt att inte ringa ett jobb relaterat samtal, kanske kopplade bort tankarna för mycket dock!
Försäkringsbolaget snubben (FS): Hallå

Jag: Hej, Susanne heter jag och jag har fått ett brev av dig,

FS: Aha....

Jag: Ja, asså inte ett kärleksbrev då....
FS: Tystnad
Jag: Tystnad
FS: ähhh
Jag: ähh, ja det var ett vanligt brev (något generad)
FS: Okeej....!?

Det finns dom som är bostadslösa....

och dom som har lite för mycket bostäder....Jag tillhör den senare kan jag nog konstatera. Har lagt beslag på i stort sett hela övervåningen hemma hos pappa, har en lägenhet i Halmstad, och som det ser ut nu två stycken i Stockholm. På detta kan vi addera en 16 dels sommarstuga på höglandet :)
Kort sagt kommer min första lön gå oavkortat till boende!

vad jag göra?

Ta lägenheten? Inte ta lägenheten? Dra lott om lägenheten?
Åka till Australien? Inte åka till Australien?
Gå ut och gå? Sitta inne och uggla?

Tänk

vad små saker kan göra en lycklig, som t.ex.:
-att Maria och jag ska få gå på förhandsvisningen av sex and the city imorgon,
-att jag kom in på skolan i Australien, (betyder för den sakens skull inte att jag tackat ja men kul att ha möjligheten)
-att det faktiskt finns lägenheter centralt till hyfsade priser
-att få träffa vänner man inte sett på länge
-att hela pod gänget blir samlat i halmstad
-att det faktiskt är så gott som sommar
och sist men inte minst, jag har massor av Grey´s anatomy avsnitt kvar att se ;)


Harmoni

Jag kommer på mig själv med att sitta här och inse vad tyst och skönt det är, jag funderar lite innan jag inser att det är min borttappade röst som ligger bakom lugnet. Kanske borde prova att vara tyst oftare?

Kära bloggläsare,

Hoppas ni mår toppen och haft en härlig helg, min har varit redigt skön. Igår vaknade jag utan röst, efter ett antal halstabletter och en kopp varm te med dunderhonugn kunde jag i ändå kraxa ut lite ord. Jag var nästan lite smånöjd över min härliga stämma. Kan tänka mig att GW person eller kanske Ulf Lundell låter precis så här efter, enligt deras åsikt, rätt mängd whisky. Tyvärr beror inte min whisky röst på whisky. Tror helt enkelt att Gud tröttnat på mitt tjattar, ville ta helg, en tyst helg...och bestämde sig för att dämpa den där mästerkatten lite. It worked pretty goood....I alla fall gick vi på sommarkrysset igår, det var nice. Jag passade precis in bland resten av publiken...för 10 år sedan. Kändes nästan lite genant att sitta bland ett gäng hormonstyrda tonåringar alla kraftigt förälskade i idol föredättingar. En superkul nyhet vill ni förstås höra!? Imorgon kommer Emma hit, har inte träffats sen före jul! Så jäkla kul ska det bli :) Hoppas bara min röst bättrar sig så vi kan skvallra ordentligt, det händer ju en del på ett halvår :)

To U Åsa

Idag fick jag ett litet mess, Det var min kära väninna Åsa Molin som förmodligen tyckte min blogg tappat fokus, en bravad efterfrågade hon. Vet inte redigt om jag har nån att punga ut så här men kan informera er om att jag återupptagit mitt alkohol missbruk....typ

Av någon anledning har jag inte kunnat sova speciellt bra senaste nätterna. Det började i måndags kväll då jag låg vaken till 2. Sen har jag trappat upp det, i natt somnade jag runt halv 6. Vid femtiden funderade jag på om jag kanske borde ta å öppna en flaska vin, det får en ofta i däck. Jag pendlade mellan behovet av att sova och mitt samvete. Men änglen på min vänstra axel sa strängt till mig:

- Susanne , ponera att du slukar den där vinflaskan, och somnar. tror du att du kommer vara piggare imorgon då? Tror du inte det är bättre att komma lite småsleten till jobbet och föklarar att du sovit dåligt än komma packad till jobbet och berätta att du mitt i natten steg upp och halsade en flaska vin?

- du har rätt samvetet, självklart är det så.

Det det blev ingen flaska vin.

Men idag tänker jag vara förutseende, därför ska jag snart ta mina flickor under armen, trava mot en uteservering och dricka alkohol! allt för att få en godnatts sömn....säkert susanne!


Åsså helt plöstligt

Känns det som att sommaren kommit. När snöhögarna var som störst här utanför huset gissade jag att de skulle försvinna i början av maj. En dag i april var de helt väck och lika plötsligt kom en värmebölja över stan. Luncherna käkar vi i humlegården. Humlegården som jag för övrigt tyckte var lite överskattad tills jag insåg att jag bara sett baksidan av humlegården. Imorgon får jag helt enkelt dra med Jenny för att se hela humlegården så jag får veta vad det är den där Lasse mannen egentligen sjunger om.

Tjohej

I helgen var jag hemma i Vetlanda, var jättehärligt en redig myshelg med stugbesök och grillning framför brasan. Det hände nog bara en dramatisk grej egentligen. Jag var uppe i ladugården och Freja vår "damp" hund bestämde sig för att jaga korna. Hon glömde bort att hon blivit lite till åren dock, Hon ingav helt enkelt inte korna någon respekt. Så det slutade med att korna jagade Freja....Satan vad hon fick springa. Nu är jag i allefall tillbaka i Stockholm, här avlöser plugget praktiken varvat med mingel, mat och härligt sommarväder.

Perspektiv

När jag var en liten tös ville jag ha en lekstuga. Snäll som min pappa är byggde han en. Jag måste erkänna att det blev den finaste lekstugan i hela Holsbybrunn, dessutom inte inredd med små fula dockmöbler utan rediga möbler. Ibland fick vi sova där nere om vi ville. SO what, tänker ni? Nej, tanken var inte att jag skulle sitta här och skryta om hur bortskämd jag var! Det jag ville komma till var helt enkelt att nu när jag sitter och letar lägenhet i Stockholm är alla i min prisklass mindre än min lekstuga jag hade som barn...Hur skevt känns inte det? Jäkligt mycket ska jag tala om... Den finaste lekstugan i världen!

Jag har en dålig vana,

När jag är lite halvsleten på väg till jobbet blir jag slarvig. Orkar inte alltid kolla vilken färg det är på trafikljuset. Istället kollar jag i marken, lyssnar på min morgon-pepp-musik (vilket oftast är U2) och halvsover vid lyktstolpen, så istället för att lyfta min blick mot trafikljuset så halvser jag när människorna bredvid mig börjar gå. Detta går oftast bra...men häromdan hamnade det en såndäringa självmordsbenägen gubbe bredvid mig...detta märkte jag när jag helt sonika klev ut samtidigt som honom och alla bilar börjar tuta! Men som ni märker så överlevde jag denna händelse, och mannen också. Men det var det mest dramatiska från den här veckan! På återseende!

Matbloggare!

Igår var vi och åt på Kungsholmen med jobbigt (med jobbigt? Jobbet ska det förstås vara), var verkligen jättetrevligt och kanongod mat. Jag har alltid beslutsångest när jag ska välja mat vill ha allt allt allt. Igår bestämde jag mig för sushi, men precis innan jag skulle beställa insåg jag vilket misstag det skulle vara. Jag har nämligen inte lärt mig äta med pinnar och att välja mellan alternativ

1: äta sushi med pinnar trots min okunskap (skulle troligen sluta med att jag tappade sushin i soyan och skvätte över min chef)

2: äta sushin med fingrarna (kändes som ett dåligt alternativ mest på grund av att jag ibland försöker verka sofistikerad)
så därför valde jag

3 : beställa något annat, så det fick bli oxrolader ala melker. Har det här blivit en matblogg tänker ni? Jajamensan varför inte.

Maten var i alla fall super och när vi kom till desserten var jag väldigt trött och säger av vana : Banana split! Fick en konstig blick från kollegorna och fick låtsas att det var ett dåligt skämt, visst skulle jag ha tråkig citronpaj som alla andra. Den var förövrigt också väldans god.

Det bästa som har hänt annars är att jag skrivit på en projektanställning på Edelman. Visserligen bara fram till september men ett kontrakt är ett kontrakt! Hipp hipp Hurra!

almost to much drama!

Idag var jag först på kontoret, nervöst trampade jag utanför innan jag vågade kliva in, det är nämligen inte bara till att kliva in man måste larma av också. inget som bonntöser som jag är vana vid, hemma räcker det ju med en liten hasp. min hjärna rabblade : slå rätt kod, slå rätt kod, slå rätt kod. slog jag rätt kod? nej jag slog fel kod! Svetten kommer i pannen, fan vad gör jag nu? Fick ett till försök och då slog jag faktiskt rätt kod. Puh, almost to much drama!

By the way...

Imorgon blir det jobbmiddag på Melker Anderssons krog. Hur värt är inte det när företaget står för notan? Så värt ;)

- Hörru, uppdatera din blogg om du ska ha nån!

Fick precis ett argt meddelande :
- Hörru, uppdatera din blogg om du ska ha nån!

Det var min kära bror som tyckte det varit lite tyst här inne. Kan faktiskt inte göra annat än att hålla med. Han föreslog att jag skulle skriva om hurdan underbar bror jag har. Jag får väll hålla med om det också men tror jag ger er en uppdatering om vad som hänt sen senast istället.

Förra veckan var vi alla på jobbet krassliga men jag och Maria bestämde oss ändå för att Uppsala på Valborg är ett must be. Så jag tar ledigt halva dan och sätter fart mot systemet, men när jag nappat min spritflaska börjar jag hulka. Min kropp säger "Susanne inte alkohol, inte idag" Så jag får halta mig ut från systemet för att få luft. lyckades undvika nöjet att faktiskt spy inne på systemet, hade känts en smula genant faktiskt (host alkis). I alla fall slutar valborg helt enkelt med feber, grey´s anatomy och att jag svimmar i hallen. Ni månne tro att min dramatiska sida verkligen uppskattade svimmeriet, äntligen lite drama (annars hade valborg varit väl händelselös). Tror dock inte min kombo Jenny uppskattade det lite mycket, tror jag skrämde slag på henne när jag dunka omkull i hallen.

Nu ska jag peppar peppar skärpa mig och uppdatera så gott so dagligen. (lovar men med fingrarna i kors)